Faipari technológia fejlesztés a Faktúra Duó Kft.-nél

Találat: 2784

„Faipari technológia fejlesztés a Faktúra Duó Kft.-nél"

A FAKTÚRA-DUÓ Faipari Szolgáltató Kft. szegedi telephelyén 1 db Homag SAWTEQ B-300 nyomógerendás táblafelosztót vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 13,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A Faktúra-Duó Kft.-t 1994. április 28-án alapították a tulajdonosok, családi vállalkozásként. A társaság 1995-ben kezdte meg a szombathelyi FALCO Zrt. termékeinek forgalmazását, illetve feldolgozását. Jelenleg a társaság fő tevékenysége a 4673’08 TEÁOR szám szerinti Fa-, építőanyag-, szaniteráru-nagykereskedelem, azonban jelentős gyártási volumennel is rendelkezik.

A társaság elérni kívánt célja, a vezetők által meghatározott stratégiai célok elérése. A következő évek stratégiai irányelve, hogy a társaság az árbevételben, a gyártásból származó arányt növelje, melyet a gyártási hatékonyság növelésével és versenyképességének javulásával kíván elérni.

Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy Homag SAWTEQ B-300 nyomógerendás táblafelosztót, mely olyan új gyártási eljárást tesz lehetővé a társaság számára, ami nagyobb teljesítményének köszönhetően gyorsabb megmunkálási sebességet biztosít. A táblafelosztó képes egyszerre több nagymérető lap pontos vágására. A nyomógerendának köszönhetően pedig a termék minősége is javul, hiszen a nyomógerenda biztosítja az anyag olyan mértékű nyomását, hogy a megmunkálás során megszüntethető legyen a felszültség, ez által ne görbüljön meg az anyag. Ez a technológia jelentősen hozzájárul a termék minőségének javításához. A berendezés pontos megmunkálása és korszerű vezérlésének köszönhetően továbbá 15 %-kal javítható az anyag-kihozatali hányad, ami a fajlagos költségek csökkenését eredményezi, vagyis hozzájárul a társaság jövedelmezőségének javulásához.

A pályázat keretében beszerzett berendezés korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés.

A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 13,5 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.fakturaduo.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Plavecz Kitti

Elérhetőségeink: telefonszámunk: + 36 (30) 626-1424, e-mail címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-02196

Befejezés időpontja: 2019.02.22; Támogatás aránya: 50%

A támogatás összege: 13 482 520,- Ft